Най-малко десет военнослужещи от Нигер са били убити от ислямистки бойци

...
Най-малко десет военнослужещи от Нигер са били убити от ислямистки бойци
Коментари Харесай

Най-малко десет военнослужещи от Нигер са убити при нападение на ислямистки бойци

Най-малко 10 военнослужещи от Нигер са били убити от ислямистки бойци при нахлуване в югозападната част на страната, съобщи Ройтерс, като се базира на три източника в региона на сигурността.
Нападението е било извършено на към 190 км от столицата Ниамей при Кандаджи, покрай граничната зона с Мали, Буркина Фасо и Нигер, която е епицентър на разпространилото се през последните няколко години в целия африкански район Сахел ислямистко въстание.
Източниците, включително върховен боен, които са поискали да запазят анонимност, не показват коя формация носи отговорност. Местните клонове на групировките " Ал Кайда " и " Ислямска страна " са дейни и постоянно правят набези против военнослужещи и цивилни.
Според два източника от сферата на сигурността армията на Нигер е дала отговор на нападението със сухопътни войски, както и с хеликоптери, един от които е бил ударен, само че е съумял да се върне в базата си.
Нигер се ръководи от военна хунта, която завзе властта с прелом през юли, частично заради неодобрение от влошаването на обстановката със сигурността.
Във всяка от прилежащите страни Мали и Буркина Фасо имаше по два преврата през последните три години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР